И така: как започнах да се занимавам с това си хоби?
Имам две деца - на 5 и на 2г. Един ден преди около две години, разглеждайки различни страници с торти, украсени със захарно тесто просто реших, че бих могла и аз да се пробвам да приготвя такова и да направя някаква красота, с която да зарадвам децата си. Естествено, за да тръгна да правя това бях убедена вече в способността си да приготвям различни по вид и форма сладкиши - кексчета, кексове и торти. Голямо желание имах и така при поредното посещение в Метро си купих гелови бои за оцветяване точно за захарно тесто, разрових в необятното интернет пространство и намерих рецепта. Първия ми опит беше една торта за свети Валентин. Шарени блатове - преливащи се от ванилов към шоколадов със сладко от портокалови кори и сметана с ванилов вкус. Въпросната торта украсих с много сърца - тази торта постави началото на активната ми работа със захарно тесто. След нея приготвих тортичка за нестандартната пита на малкия ми син, а след нея се заредиха какви ли не поводи. Естествено след време установих, че е трудно да се работи с домашно захарно тесто, въпреки че като вкус е незаменимо и може би, поне за мен единственото, което може да се хапва без да ти стане тежко след това и да съжалиш многократно. Затова и постепенно започнах да работя с готов фондан, който си поръчавах от сайт за сладкарски материали. Сега вече съм се оборудвала с какви ли не джаджички за работа със захарно тесто - фигури и инструмменти, няколко вида текстурни платна, упорито ровя в интернет, гледам клипове как се правят торти и се надявам, че с всяка следваща тортичка или кексче декорирано за повод ставам все по-добра. За вкуса съм сигурна - до сега нямам оплаквания, което е малко нескромно от моя страна. С гордост мога да заявя, че някои от рецептите, които ще споделя тук са лично мои измислици, но също така резултата е очаровал хората, които са имали честта да опитат творбите ми.
А ето и снимков материал за въпросната първа торта:
Няма коментари:
Публикуване на коментар